Valjevski socijalisti sa optimizmom ulaze u preizbornu kampanju, rekao je Darko Kostić, jedan od kandidata ovdašnjeg Gradskog odbora za narodnog poslanika. Drugi je Đorđe Milićević. Iz Lajkovca je kandidovana Marijana Katić, diplomirani ekonomista, iz Mionice Milivoje Ćosić, prof. dr poljoprivrednih nauka, iz Uba Dragan Leontijević, penzioner.

Kostić je istakao i da će poštovati sve preporuke Ministarstva zdravlja o korona virusu, pa će do kraja meseca otkazati sve skupove koji su bili planirani za taj period. Rekao je I da su na listi SPS-a u Valjevu oni koji su savesni, posvećeni I sposobni. Pri tom se vodilo računa i o spoju mladosti i iskustva.

Svaki kandidat Socijalističke partije Srbije mora da ispuni još neke uslove: da voli Valjevo, da mu je opšti interes važniji od ličnog, a potom da pokaže spremnost da sasluša mišljenje svakog građanina. Naši ljudi sa liste moraju da znaju šta muči I tišti Valjevce, ali I njihove ideje I sugestije kako I na koji način da krenemo napred. Samo zajedno sa građanima možemo da učinimo da Valjevo postane mesto na kome će svaki čovek moći da zadovolji svoje potrebe I ambicije, poručio je Dragan Kostić, jedan od kandidata.

GO SPS-a u Valjevu je od 21. do 27.februara sproveo anketu među 6.176 građana koji nisu članovi partije. Podaci su, kako kažu, potpuno relevantni, jer su u njoj učestvovali I oni koji žive u centru, ali I na periferiji. Kostić je rekao I da će shvatiti ozbiljno rezultate ankete I u tom pravcu koncipirati kampanju.

Na pitanje da li ćete izaći na predstojeće lokalne I parlamentarne izbore, 75,11 odsto građana je potvrdno odgovorilo. Prema mišljenju Valjevaca tri najveća problema su: zagađenje vazduha, što je stav 20,56 odsto Valjevaca, loša putna infrastruktura, što je stav 12,68 odsto građana i 11,89 odsto smatra da je nezaposlenost najveći problem, navodi Kostić.

Kako je rekao, na pitanje koja je stranka najsposobnija da rešava probleme u Valjevu, 51,18 odsto njih veruje da će to učiniti director JKP “Vodovod Valjevo” Đorđe Milanović, koji je prvi na odborničkoj listi valjevskih socijalista.

Rečeno je I da će njihova kampanja biti pozitivna I prvenstveno usmerena na rad GO SPS-a. Smatraju da im je lakše jer ne počinju od nule. Pored članova SPS-a na listi su I članovi JS kao koalicini partner. Ali ima I nestranačkih ličnosti prepoznatljivih po svom radu, tvrdi Kostić. Smatraju da im je u dosadašnjem radu, uloga bila da budu garant političke stabilnosti I razvoja grada.

Sve institucije, ustanove, preduzeća, privredna društva, čiji je osnivač grad, a kojima su rukovodili socijalisti su više nego uspešno funkcionisale. JKP “Vodovod” je rekonstruisalo i izgradilo više od 75 kilometara vodovodne mreže. Od gubitaša je postao ozbiljan sistem koji pozitivno posluje. To mu je omogućilo da završi velike i kapitalne projekte započete ranijih godina i započne nove investicije. “Agrorazvoj” je u protekle 3 i po godine, koliko postoji, uložio više od 100 miliona dinara u razvoj poljoprivrede valjevskih sela. Novačana sredstva i podsticajne mere završile su u sigurnim i pravim rukama, zbog toga što subvencije nisu dodeljene po političkim i drugim vezama, dodaje Kostić.

On je pomenuo i povećanje stočnog fonda i modernizaciju mehanizacije. I JKP “Toplana Valjevo” je, kako je rečeno, dobro poslovalo. Promenili su energent, uz dodatnih 100.000m2 prostora koji se greje na daljinski sistem . Dobro je radila i Ustanova za fizičku kulturu “Valis”, koja je renovirala skoro sve prostore kojima upravlja. Nisu još uvek sasvim zadovoljni. U narednom periodu planiraju da urade više na smanjenju aerozagađenja, da učestvuju u radu na putu od Iverka do Nepričave kojim će grad biti povezan sa novim autoputem, ali i da se uredi industrijska zona.

Podeli članak na društvene mreže