Više od 200 biciklista iz Srbije, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, učestvovalo je u Mionici na trećem po redu maratonu za rekreativce "Stazama zdravlja". Maratonci su trku dugu 45 kilometara počeli i završili u mioničkom selu Brežđe. Deonica u Mionici spada među najzahtevnije staze, jer se najveći deo trke vozi po šumskim i makadamskim putevima, a svega dva odsto trase obuhva asfaltne puteve.

Manifestaciju je i ove godine podržala opština Mionica na inicijativu predsednika Bobana Jankovića.

Mionica je već odavno postala varoš biciklizma. Zahvaljujući međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“, ona je na svetskoj biciklističkoj mapi. Proteklih godina intezivno radimo na unapređenju i razvoju sporta u našoj opštini, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica

Svež vazduh, atraktivne staze, prelepa priroda i pre svega, dobro druženje, oduševili su sve domaće i inostrane „mauntin bajkere“, poklonike prirode, sporta i negovanja zdravog tela i duha.
Janković je naglasio da su se za kratko vreme u oblasti sprota desili mnogobrojni događaji, od izgradnje sportske hale, otvaranja sportskih klubova preko organizacije sportskih manifestacija i poboljšanja celokupne sportske infrastrukture.On je istakao da u Mionci u oblasti sporta i rekreacije uskoro počinje realizacija mnogobrojnih projekata.

Kao mali znak pažnje, svim učesnicima ovogodišnjeg MTB Maratona „Stazama zdravlja“ su podeljene majice sa znakom opštine Mionica.

Odlična vest za sve ljubitelje sporta i biciklizma jeste da će Mionica 2022.godine biti jedan od gradova domaćina biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“.

Opština Mionica je prepoznala značaj sporta. Prethodnih godina uloženo je dosta u ovoj oblasti, a ove godine budžetom je opredeljeno oko 47 miliona dinara.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment