Valjevo je uz Beograd, Ćupriju I Čačak među gradovima u kojima ima najviše zaraženih korona virusom. Na konferenciji za novinare, predsednik Vučić je rekao da je od 31 lica koje je preminulo na području Srbije, pet iz Valjeva.

On je istakao I da je pre dva dana u Valjevo poslata medicinska pomoć u dodatnoj opremi valjevskom zdravstvu.

Vučić je rekao I da su donete nove mere kojima se tokom vikenda zabranjuje kretanje građana od subote u 13.00 do 5.00 u ponedeljak ujutru, ali penzioneri I dalje mogu da idu u kupovinu u nedelju ujutru od 4.00 do 7.00. Pored toga, od sada na jednom mestu ne mogu biti više od dve osobe, a vlasnici pasa sada imaju mogućnost da ih prošetaju uveče od 23.00 do 01.00, ne udaljavjući se od mesta stanovanja dalje od 200m.

U naredna 72 sata očekujemo ubrzanje: porast broja zaraženih i smrtnih slučajeva. Trenutno je 81 osoba na respiratorima i oni su u teškom stanju, ostala hospitalizovana lica su dobro, rekao je Vučić.

Inače, u poslednja 24 sata još tri osobe su preminule od posledica korona virusa, a kod još 111 je potvđen COVID-19.

Izvor: YouTube Tanjug News Agency
Izvor: YouTube Tanjug News Agency

On je rekao i da su na današnjem sastanku analizirali situaciju i razmatrali dodatne mere. Odlučeno je da se deo mera pooštri, a deo ublaži.

Urađena je i analiza zdravstvenih radnika. U bolnici "Dragiša Mišović" je 47 pozitivnih lekara, u Zemunu petoro pozitivnih od 14 testiranih, u Narodnom frontu pozitivno je 12 osoba od 23 testiranih, u Valjevu od petoro, jedno je zaraženo korona virusom. U Istitutu "Batut", Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, na VMA, Urgentnom centru i bolnici na Bežanijskoj kosi nema zaraženih virusom COVID-19.

Predsednik je rekao da je bilo tehničkih problema, ali sada niko ne čeka duže od 24 sata na testiranje, zato poručuje da se građani sa prvim simptomima jave na vreme.

Podeli članak na društvene mreže