I pored brojnih mera koje su preduzete u cilju zaštite zaposlenih, kompanija “Gorenje” je ipak odlučila da obustavi rad od 23. marta do 5. Aprila.

Rukovodstvo kompanije Hisense Gorenje odlučilo je da obustavi proizvodnju u svim svojim fabrikama u Evropi zbog rastuće epidemije korona virusa.

Iako se u kompaniji i svim fabrikama rigorozno primenjuju stroge preventivne mere i uprkos činjenici da postoji dovoljno zaštitne opreme, a u fabrikama dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, biće sprovedena ova dodatna preventivna mera kako bi kompanija doprinela zaustavljanju epidemije i dodatno zaštitila zdravlje svih zaposlenih.

Rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da će se sa proizvodnjom nastaviti 6. aprila 2020. godine, osim ukoliko vlade država u kojima se nalaze naše fabrike u međuvremenu ne donesu dodatne mere kojima se ograničava rad proizvodnje u sektoru.

Rukovodstvo kompanije, sindikat i savet zaposlenih su dogovorili da će radni dani zbog dvonedeljne obustave proizvodnje u Valjevu, Velenju i fabrici Mora u Češkoj Republici biti nadoknađeni preostalim prošlogodišnjim slobodnim danima, a delom kroz dodatne radne dane u drugoj polovini godine.

U periodu trajanja obustave proizvodnje, zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije nastaviće sa radom kod kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji, a kako bi se održala komunikacija i razmena neophodnih informacija, rukovodstvo kompanije i sindikat će ostati u stalnom kontaktu.

Nakon ponovnog pokretanja proizvodnje u fabrikama, primenjivaće se sve preventivne mere u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih, a kompanija je uverena da će se sve kolege ostati odgovorne i da će se pridržavati preventivnih mera i kod kuće, navodi se u saopštenju kompanije “Gorenje”.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment