Zimsko održavanje ulica u gradu Valjevu ove kao i ranijih godina pripalo je GP „Ingrap Omni“. Ugovorom su definisane obaveze izvođača, a vrednost radova je oko 50 miliona dinara.

Tehnički direktor Slobodan Lukić kaže da je komisija sastavljena od članova Gradske Uprave i nadzornog organa posetila prošle sedmice GP „Ingrap Omni“ i tom prilikom utvrdila da zimska služba raspolaže sa 23 različite mašine neophodne za održavanje ulica u zimskom periodu, što je pojačano u odnosu na prethodne godine. Grad će biti čišćen prema prioritetima pa su ulice podeljene u više zona. Kako se prema meteorološkim prognozama očekuje hladna zima sa manje snega a više poledice, u zimskoj sluzbi su u tom pravcu već opskrbljeni sa 75 tona soli i 100 tona rizle. Protekle sedmice je na punktove u seoskim Mesnim zajednicama izvučeno oko 280 tona šljake koja se koristi protiv poledice na seoskim putevima.

Odrzavanje puteva u zimskom periodu na Divčibarama takođe je deo ugovorene obaveze GP „IngrapOmni“ i kao i do sada biće čišćene po prioritetima, najpre Valjevska ulica i prilazi hotelima i odmaralištima, pa tek onda ostale ulice.

Kao i ranijih godina u slučaju velikih snežnih nanosa određeni su brojevi telefona za prijave vanrednih slučajeva kada je potrebno očistiti puteve i ulice koji nisu obuhvaćeni ugovorom.
Kontakt telefoni:

  • za prijave na putevima i ulicama u Gradu Valjevu 064/8216773
  • za prijave puteva i ulica na Divčibarama 064/8216798
Podeli članak na društvene mreže