Prema poslednjem izveštaju ZZJZ koji se objavljuje na osnovu podataka dobijenih od referentnih laboratorija u Beogradu, u Valjevu su pozitivna na korona virus četiri lica, u Ubu, Mionici i Ljigu po jedno.

Iz ZZJZ u Valjevu stalno ističu da kasne rezultati iz Beograda i da zbog toga još uvek nema preciznog uvida u realno stanje broja pozitivnih na COVID 19 u Valjevu i Kolubarskom okrugu. U toj zdravstvenoj ustanovi je od 1. jula do 8. jula istraženo 557 kontakata laboratorijski potvrđenih novoobolelih lica.

U COVID ambulanti DZ Valjevo pregledano je 180 pacijenata sa respiratornim infekcijama. Tokom jučerašnjeg dana, testirana su 63 lica. U prijemno urgentnom centru OB Valjevo, pregledano je 57 pacijenata, a sedam primljeno na COVID i PRECOVID odeljenja.

Hospitalizovano je sedam pacijenata iz Valjeva, četiri iz Uba, po jedan iz Lajkovca i Mionice. U kucnoj izolaciji je 135 osoba iz Valjeva, 12 iz Mionice, 10 iz Uba, sedam iz Lakovca, dve iz Ljiga i jedna iz Osečine.

Na osnovu kontakata sa laboratorijski potvrđenim infekcijama kod pojedinih lica van radnog mesta, u kućnoj izolaciji je 10 medicinskih radnika.

Od početka pandemije u Srbiji u Kolubarskom okrugu su obolela 483 lica, a izlečeno je 275.

Podeli članak na društvene mreže