Korona virusom u Srbiji je zaraženo ukupno 6.890 osoba, a od posledica zaraze preminulo je njih 130.

U poslednja 24 sata testirano je 3.543 onih koji su ispunjavali kriterijume definicije slučaja, od kojih je 260 bilo pozitivno. Od početka epidemije testirano je ukupno 45.355 ljudi.

Korona virus odneo je još pet života. Preminula su dva muškarca i tri žene. Time se broj preminulih u našoj zemlji popeo na 130. Procenat smrtnosti sada je 1,89%.

Hospitalizovano je 3.660 obolelih, a 101 pacijent je na respiratoru. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, 977 ljudi je izlečeno od početka epidemije.

Od ukupnog broja zaraženih, 9,52% su zdravstveni radnici, odnosno 656 medicinara je pozitivno na virus korona, od kojih je 430 na bolničkom lečenju.

Od danas su na snazi blaže mere. Nakon najduže zabrane kretanja od kada je uvedeno vanredno stanje, policijski čas počinje od 18.00, a penzioneri prvi put mogu u šetnju na pola sata. Počinju sa radom pijace na otvorenom, pojedine zanatske radnje i građevinci. Mere se ublažavaju i na nivou Valjeva.

Kako je rekao dr Predrag Kon, očigledno je da je trenutna epidemiološka situacija dosta bolja i da je moguće postepeno ublažavanje mera u narednom periodu, ali da će potpuno ukidanje vanrednog stanja zavisiti isključivo od preporuka Svetske zdravstvene organizacije.

Pobedili smo korona virus onog dana kada ne budemo imali novih žrtava i pacijenata na respiratorima, naglašava Kon.

Hlorokin će, kako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio, biti dostupan u svim apotekama najkasnije do sutra.
U Kliničkom centru Srbije otvorena je nova laboratorija za testiranje uzoraka na koronavirus "Vatreno oko", koja će raditi 2.000 testova dnevno. U skladu sa tim, kako je predsednik Vučić najavio, već u četvrtak će broj testiranih u našoj zemlji biti znatno veći.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment