U Opštoj bolnici u Valjevu do jutros u devet sati hospitalizovano je 97 COVID pacijenata, od kojih je devet na nekom od oblika ventilacione podrške. Juče je obavljeno 38 ambulantnih pregleda, od toga je 18 osoba hospitalizovano.

Valjevska bolnica raspolaže sa 120 postelja za kovid pozitivne i to su zabrinjavajući podaci, rekao je za Televiziju Valjevo Plus, v.d. direktora valjevske bolnice dr Zoran Đurić.

Veliki broj lica je u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje se prati. Ipak značajan broj pozitivnih bi mogao da zahteva bolničko lečenje, što potencijalno predstavlja dodatno opterećenje i prenaprezanje kapaciteta i ljudstva u Opštoj bolnici. Đurić naglašava da se stanje iz sata u sat menja i apeluje svima da se pridržavaju preporučenih mera.

Uz Infektivno odeljenje u COVID statusu su i gastroenterologija i endokrinologija. Oba sprata pneumoftiziologije su već popunjena, kaže dr Đurić. Ono čega se svi pribojavaju je, kako je rekao, da neće biti dovoljno kapaciteta, ali ni zdravstvenih radnika.

Po broju obolelih na prvom mestu i dalje je Beograd, slede ga Novi Sad i Kragujevac, a Valjevo se nalazi na neslavnom četvrtom mestu. Na petom mestu je Niš, a na šestom Pančevo.

Podsećamo, prema poslednjem preseku stanja, za Kolubarski okrug potvrđena su još 94 slučaja infekcije, od toga je 91 novopozitivno lice iz Valjeva. Potvrđen je i još jedan smrtni slučaj u Valjevu kao posledica infekcije korona virusa.

Podeli članak na društvene mreže