Na osnovu podataka dostavljenih iz nadležnih laboratorija u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana registrovano je 20 osoba pozitivnih na korona virus u Valjevu, po dve u Lajkovcu, Ubu i Mionici, jedna u Ljigu, dok u Osečini još uvek nema pozitivnih u novom talasu COVID 19 u Kolubarskom okrugu.

Na bolničkom lečenju je pet pacijenata iz Valjeva, po jedna iz Lajkovca i Ljiga. U kućnoj izolaciji je 130 lica iz Valjeva, 11 iz Mionice, osam iz Uba, sedam iz Lajkovca, po jedna iz Ljiga i Osečine. Potvrđena je infekcija kod devet medicinskih radnika koji su u kućnoj izolaciji, a zaraženi su kontaktima van radnog mesta. Broj uzetih briseva 07. jula 2020. godine je 96.

Od početka pandemije korona virusa u Srbiji, u Valjevu su izlečena 182 pacijenta, u Lajkovcu 27, Ubu 24, Mionici 23, Ljigu 11, Osečini osam. U Kolubarskom okrugu je preminulo ukupno 28 lica.

Zbog preteće epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa Kovid 19, uvedena vanredna situacija. Iz ZZJZ ponovo insistiraju na odlaganju svih skupova i proslava, posbno u zatvorenom prostoru, jer se sve predložene mere u takvim uslovima teško kontrolišu. Inspekcijska kontrola sprovođenja mera se nastavlja.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment